Drag

Masaža

LUKSUZNA MASAŽA SA ŠKOLJKOM (LAVA MASAŽA)

Lava masaža školjkom je relaksirajuća luksuzna masaža koja koristi toplotu koja se generiše unutar prelepe prirodne školjke koju koristimo za masažu. Terapeut ubaci u školjku kesicu sa mineralima, osušenu morsku travu i alge, doda morsku vodu i zatvori školjku. Hemijska reakcija sadržaja kreira toplotu unutar školjke, koja traje i do dva sata.

Lava masaža školjkom je veoma umirujuća i nežna i odličan je izbor za sve one koji vole toplotu i žele da se opuste.

Lava masaža školjkom je veoma dobra za sve koji imaju upalu mišića, jer toplota školjke lagano opušta mišiće i nežno uklanja čvorove. Toplotom iz školjke se otpuštaju joni kalcijuma koji se prenose na kožu tokom masaže. Kalcijum pomaže da se koža zategne i regeneriše.

Prednosti Lava masaže:

  • Ubrzava cirkulaciju krvi i limfe
  • Ublažava bol
  • Redukuje otoke i zadržavanje vode
  • Opušta telo i mišiče

MADEROTERAPIJA

Maderoterapija je masažna tehnika za uklanjanje celulita. Radi se serijom pokreta koji se ponavljaju i koristeći drvene elemente.

Aplicirajući maderoterapiju na problematičnim regijama, stimulišemo limfni sistem što dovodi do eliminisanja nagomilanih toksina, sala i celulita. Uporne naslage celulita se razbijaju u manje delove i neravnine na koži postaju sve manje.

Prednost korišćenja specijalno napravljenih drvenih elemenata je to što nam omogućavalju intenzivni pritisak na fibrozni celulit i uklanjanje naslaga sala zajedno sa drugim toksinima.

Sama tehnika maderoterapije uključuje seriju pokreta koja se ponavlja, koristeći 7 različitih drvenih elemenata. Aplikacijom ovih elemenata na mišiće, naslage sala i celulit, stimulišemo limfni sistem i tako oslobađamo telo od nagomilanih toksina. Ovo oslobađanje od toksina stimuliše metabolizam da topi masne naslage. Otporni džepovi celulita su uništeni, naduvenost kože je smanjena i koža je postala glatka.

RELAKS MASAŽA

Relaks masaža je blaga prijatna ručna masaža kojom se postiže opuštanje organizma i stimulisanje protoka energije. Ima za cilj negovanje tela radi podizanja opšteg psiho-fizičkog zdravstvenog stanja. Služi za prevenciju stresa i otklanjanje stanja napetosti i umora, kao i relaksaciju mišića.

Može se raditi relaks masaža celog tela ili parcijalna relaks masaža delova tela (leđa ili nogu).

Masaža se može raditi i korišćenjem masažnog ulja iz posebnih sveća za masažu (na bazi ulja), što doprinosi specijalnom ambijentalnom doživljaju i ugođaju.

SPORTSKA MASAŽA

Osnovni ciljevi sportske masaže su brza i potpuna priprema sportista za trening, kao i brže i potpunije odstranjivanje svih nepoželjnih ili štetnih posledica koje se javljaju usled pojačane fizičke aktivnosti.

Sportska masaža ubrzava procese otklanjanja mlečne kiseline nastale prilikom mišićnog rada i time omogućava brzi proces oporavka mišića. Putem sportske masaže ubrzava se oporavak organizma nakon treninga. Pored toga mišići se mogu pripremiti za trening zagrevanjem i istezanjem.

Ova masaža se preporučuje profesionalnim sportistima i osobama koje se rekreativno bave sportom.

ANTI –STRES MASAŽA

Ovom masažom možemo umiriti misli i doći do relaksacije, koja nam je potrebna za ublažavanje posledica modernog i stresnog načina života. Slična je relaks masaži, s tim da podrazumeva i stavljanje umirujuće maske na lice, kojom se ublažavaju posledice stresnog stanja i vraća sjaj i hidriranost licu.

Preporučuje se osobama koje vode brz, dinamičan i stresan način života.

ANTI-CELULIT MASAŽA

Anti-celulit masaža je prirodan način da se telo oslobodi toksina nagomilanih u masnim ćelijama i poboljša tonus i izgled kože. U zavisnosti od tipa celulita sprovode se različite tehnike masaža i koriste posebna ulja sa ciljanim dejstvom, kao i anticelulit pakovanja po želji klijenta.

Osim što otklanja celulit, anti-celulit masaža blagotvorno deluje i na poboljšanje cirkulacije tela i na zatezanje kože.

Preporučuje se 5-10 tretmana, što se određuje nakon konsultacije sa stručnim licem.

LIMFNA DRENAŽA

Limfna drenaža je jedna od vrlo efikasnih tehnika za detoksikaciju organizma i regeneraciju tkiva. Vrši deblokadu limfnih kanala i krvnih sudova, što dovodi do prirodnog protoka limfe iz perifernih delova tela, tako da dolazi do smanjenja otoka i bolova prouzrokovanih preteranom količinom limfe i metabolita u telu. Ima povoljan efekat na nervni, mišićni i imuni sistem. Regenerišući efekti limfne drenaže nisu ograničeni samo na tkivo koje dreniramo, već i na duboka tkiva, npr. kod osteoporoze i ukočenih zglobova.

Limfna drenaža je najbrži, najzdraviji i najprijatniji način da rešite problem teških i otečenih nogu, kao i da poboljšate cirkulaciju. Vrlo je efikasna i kao prateći tretman za regije zahvaćene celulitom.

Radi postizanja optimalnih rezultata preporuka je da se uradi paket od 5 tretmana, u vremenskim intervalima prema preporuci stručnog lica.

RESHAPE MASAŽA LICA i TELA (ANTI –AGE i HOLISTIČKI efekat)

Reshape masaža je posebna, drugačija od ostalih masaža, jer deluje na biće u celini tako što uspostavlja harmoniju na mentalnom, emocionalnom i fizičkom nivou.

Kod reshape masaže lica postiže se izuzetan anti-age efekat, jer se deluje posebnim pokretima na mišiće lica, čime se vraća mladalački izgled i tonus, a koža deluje odmorno i osveženo. Fine bore na licu nestaju, a dublje se omekšavaju i postepeno eliminišu. Otoci i tamni kolutovi ispod očiju se smanjuju, a crte lica su bolje izdefinisane.

Celokupan efekat reshape masaže tela se odražava kroz poboljšanje psiho-fizičkog stanja i vraćanje vitalnosti i energije. Deluje se na poboljšanje i aktivaciju limfnog sistema i eliminaciju toksina. Kombinacijom više tehnika uspostavlja se kontakt s klijentom i na taj način prate telesne reakcije, uklanja napetost i poboljšava stanje kompletnog organizma, uz eliminaciju bolnih stanja i blokada.

ULJE SA BIOREZONANTNOM POTENCIJOM PREMA INDIVIDUALNIM POTREBAMA

U Bicomed centru se primenom Bicom biorezonantnog aparata može napraviti individualno masažno ulje sa biorezonantnim informacijama prema individualnim potrebama klijenta. Na taj način se poboljšava efekat masaže, pristupa na potpuno individualan način klijentu i posebno pripremljeno ulje klijent može koristiti i u kućnoj nezi.

Kontakt