Drag

Mezoterapija

Mezoterapija je vrlo efikasna terapijska procedura sa širokom primenom u estetici, reumatologiji i u terapiji bola. Francuska akademija nauka je 1987. godine uvrstila mezoterapiju u zvaničnu medicinsku disciplinu.

Različite aktivne supstance se u vidu koktela (antioksidansi, vitamini, hijaluronska kiselina, amino kiseline, minerali, koenzimi, nukleinske kiseline…) aplikuju u srednji sloj kože, mezoderm.

Efekat mezoterapije se postiže farmakološkim delovanjem samih preparata i mehaničkom stimulacijom kože mikroiglama.

U zavisnosti od problema koji se rešava, za svakog pacijenta se posebno kombinuje mezoterapijski koktel, koji se tankim iglicama unosi u kožu.

Mezoterapijom se dobija intenzivna hidratacija same kože, povećava se količina kolagena, a samim tim se popravlja tonus kože, smanjuje se dubina bora čime se proces starenja značajno usporava, a koža dobija svež, jedar i mladalački izgled.

Prednost mezoterapije: jednostavna i bezbolna procedura, a odlični rezultati i pacijent odmah nastavlja sa dnevnim aktivnostima.

Postupak traje 20-30 minuta uz minimalane neudobnosti.

Mezoterapija je nehiruška alternativa za mršavljenje i preoblikovanje tela (body sculpting). Postupak je dokazano delotvoran i za podmlađivanje lica i vrata, kao i za lečenje određenih vrsta gubitka kose.

Mezoterapija lica

Mezoterapija lica je metoda pomoću koje se licu vraća sjaj i jedrina i otklanja umoran izgled.

Preporučuje se serija od 3 vezana tretmana na 15 dana i kasnije održavanje jednom mesečno.

Efekti su sve izraženiji kako se tretmani ponavljaju, bore bivaju manje vidljive, smanjuju se tamni kolutovi oko očiju, poboljšava se tonus i elastičnost kože, a lice dobija odmoran i svež izgled.

Mezoterapija se može raditi na licu, vratu, dekolteu i šakama. Lekar određuje koji mezoterapijski koktel će primeniti u zavisnosti od trenutnog stanja kože. Kao rezultat ove metode usporavaju se procesi starenja, a poboljšava se izgled i kvalitet kože.

Mezoterapija – primena na licu, vratu, dekolteu i šakama

  • za regeneraciju, revitalizaciju kože na licu, vratu, dekolteu i šakama koja potom postaje sjajna, jedra, elastična i glatka;
  • duboka biorevitalizacija za popunjavanje finih bora na licu, vratu, dekolteu i šakama.

Mezoterapija – protiv gubitka kose kod žena i muškaraca Efekti mezoterapije su lokalni i sistemski te doprinose opštem poboljšanju stanja organizma i podmlađenosti.

Mezoterapija tela

Mezoterapija tela predstavlja metodu kojom se adekvatni preparati aplikuju u kožu i potkožno tkivo.
Redukcija celulita – Postupak je jednostavan i rezultati su jako dobri. Sastoji se u lokalnoj aplikaciji odabranih koktela koje lekar određuje nakon pregleda. Preporučuje se serija od oko 10-ak tretmana na nedelju dana. Da bi rezultati bili uspešniji tretman se kombinuje sa anticelulit masažom.
Zatezanje kože – vrši se po istom principu kao i kod redukcije celulita, osim što se aplikuje posebno za to odabrani mezoterapijski koktel. Prvi efekti se vide već nakon 3 tretmana, gde je koža zategnutija i ima lepši, podmlađeni izgled. Preporučuje se kod osoba nakon porođaja, posle redukcije telesne težine kako bi se korigovao višak kože, kao i za zatezanje nadlaktica, butina, gluteusa i unutrašnje strane kolena.

Mezoterapija podočnjaka

Uzroci za pojavu podočnjaka mogu biti mnogobrojni, od genetskih predispozicija, loše cirkulacije, nepravilne ishrane, nesanice, alergijskih reakcija, konzumiranja alkohola i cigareta.

Prirodno je da tokom godina popuštaju ligamenti koji drže masno jastuče podočnjaka, zbog čega oni postaju sve vidljiviji. Nestajanjem masnog tkiva podočnjaci postaju uočljiviji, a najćešće zbog poremećaja cirkulacije i naglašenosti venskog spleta pojavljuju se tamni kolutovi i kesice.

Mezoterapija može značajno poboljšati boju podočnjaka, kao i smanjiti veličinu masne kesice. Rezultati su vidljivi već nakon dve sprovedene procedure. Potrebno je uraditi 4 do 6 tretmana.

Mezoterapijski koktel sadrži hijaluronsku kiselinu, vitamine, antioksidanse kao i druge aktivne sastojke koji utiču na mikrocirkulaciju. Tretmanom se postiže poboljšanje izgleda podočnjaka, uklanjanje plitkih bora oko očiju, smanjenje tamnih kolutova i umornog izgleda.

Kontakt