Drag

Intolerancija na hranu

Autor koncepta o intoleranciji i alergijama koje se tretiraju u biorezonanci je nemački pedijatar i alergolog dr. P. Schumacher. Dugogodišnjim radom u oblasti holističke medicine i biorezonance je došao do otkrića o upotrebi specifičnih testova za alergije i godinama primenjivao ovaj sistem rada na alergije kod dece. Dr. Schumacher je vremenom dobio inzvanredne kliničke rezultate i uvrstio ovu metodu kao klasičnu metodu u otkrivanju alergija kod dece. Iz njegove kliničke prakse i naučno-istraživačkog rada nastali su prvi testovi koji se sada proizvode u okviru paketa za intoleranciju u Regumedu u Nemačkoj.

Mnogi alergeni su poticali iz hrane, te je prema dr. Shumacheru metoda nazvana “intolerancija na hranu”, što predstavlja povećanu senzibilnost na određenu grupu životnih namirnica ili namirnicu na koju osoba može razviti intoleranciju i eventualno alergiju. Uzeti u obzir da nije svaka intolerancija alergija, ali je zato svaka alergija intolerancija, kao zlatno pravilo dr. Schumachera.

Za unapređenje zdravlja je izuzetno važno da ukoliko osoba ima neku od “intolerancija” na voće, povrće, žitarice, jaja, semenke, meso, mleko ili ribu, samim saznanjem prema dobijenim rezultatima osoba može redukovati ishranu iz grupe namirnica koje joj “ne odgovaraju”, odnosno na koje ima povećanu senzitivnost, te nisu preporučljive za dalje korišćenje u ishrani.

Kasnije se metoda razvila i testovi su prošireni i na druga “opterećenja” prema radu dr. Schumachera.

Ovo je jedna od revolucionarnih metoda u biorezonantnom tretmanu, koja je vrlo cenjena i nadaleko poznata i popularna. Test je jednostavan, a ceo koncept se zasniva na upotrebi informacija iz ampula, koje u ovom slučaju predstavljaju namirnicu odnosno određenu vrstu hrane.

Kontakt