Drag

Peptidi i njihova primena

Peptidi su aminokiseline prirodno prisutne u organizmu. Popravljaju proces metabolizma, popravljaju ćelije, a tkiva i organi pomoću njih imaju karakteristike mladog organizma.

Danas postoje unikatne komponentne – peptidni bioregulatori, koji delujući na osnovnu strukturu ćelije organizma sprečavaju razvoj bolesti, ali se i suprostavljaju progresivnim biološki uslovljenim obolenjima, čuvajući mladost i funkcionalnost svake žive ćelije organizma, a samim tim i organizma u celini.

Nedostatak peptida, koji nastaje sa godinama i bolešću, značajno ubrzava propadanje tkiva i starenje. Proučavanjem strukture najaktivnijih kombinacija aminokiselina (peptida) različitih organa, u laboratorijskim uslovima su stvorena anologna jedinjenja. Uneti u organizam čoveka peptidi mogu produžiti za 30-40% život ćelije tog organa iz koga su stvoreni. Prirodni peptidni preparati u bitnoj meri obnavljaju osnovne fiziološke funkcije i produžavaju život.

Peptidni bioregulatori – peptidi su temelj jednog novog drugačijeg skupa suplemenata koji se koriste u regenerativnoj medicini i za podmlađivanje.

Postoji mogućnost da izaberemo i koristimo peptide za različite tipove tkiva i organa: kosti, zglobovi, ligamenti, koža, organi vida, organi sluha, štitna žlezda, bubrezi, pankreas, urinarni sistem, reproduktivni sistem, vene, mozak, pluća itd.

Mehanizam dejstva kompleksa peptida može se objasniti na način da oni revitalizujući ćeliju, podmlađuju kompletno čitav organizam, imaju protektivno dejstvo, jer povećavaju otpornost ćelija na dejstvo toksina, normalizuju razmenu materija u tkivima i intenziviraju metabolizam na ćelijskom nivou. Peptidi imaju protektivno i revitalizirajuće dejstvo na tkiva i organe kako u normalnim, fiziološkim uslovima, tako i u patološkim uslovima, pošto održavaju na fiziološkom nivou broj zrelih, funkcionalno aktivnih ćelija, kao i razmenu materija u njima. Ovim dejstvom peptidi optimizuju fiziološke procese organa i tkiva.

Peptidni bioregulatori se primenjuju profilaktički i u terapiji sindroma povezanih sa biološkim starenjem organizma i značajno povećavaju efektivnost određenih procedura rehabilitacije posle dejstva raznih ekstremnih stresogenih faktora kao što su trauma, radijacija, intoksikacija, infekcija, operacije, psiho-fizički napori i dr.

Bicomed centar je uvoznik i distributer jedinstvenih biopeptidnih regulatora My Real Way, koji se koriste kao dodaci ishrani za regeneraciju organa, prevenciju bolesti, poboljšanje zdravstvenog stanja i usporavanje procesa starenja.

U Bicomed centru imamo potpuno jedinstven pristup i radimo testiranje za peptide na Bicom aparatu. Na bazi testiranja se identifikuje šta se preporučuje osobi za suplementaciju od peptida, u cilju postizanja anti-aginga kompletnog organizma odnosno odlaganja procesa starenja i simptoma bolesti, i mogu se kupiti odgovarajući peptidi za kućnu upotrebu.

Svi proizvodi na bazi peptida dostupni su i preko naše e-shop prodavnice www.bicomedcentar.com/shop.
Pored toga, peptidi se koriste i u kozmetici, kao dodaci kremama za postizanje anti-age efekta i daju odlične rezultate kod podmlađivanja kože. U Bicomed centru imamo jedinstvenu ponudu luksuzne korejske kozmetike na bazi peptida i drugih prirodnih sastojaka www.bicomedcentar.com/shop.

Kontakt